Слухове и факти: 25 май

Спортният канал Ring BG ще бъде закрит, потвърдиха от bTV Media Group. Спортните програми на групата са съсредоточени в мъжкия им канал bTV Action.

Докато Гласът на България търси интересни вокалисти, продуцентите на шоуто са в търсене на най-подходящите уши за тях. Двама мъже и една жена са най-вероятните съдии/треньори в лятното шоу на bTV. Почти сигурно е, че един от тях ще е поп-певецът Миро. Нашумяла поп-фолк звезда също ще вземе участие в шоуто. В същото време финалът на предаването в Украйна събра рекорден брой зрители в страната. Дали ще е успешно и у нас  – ще се разбере в разгара на лятото.

Кастингите за участие във формата приключват на 12 юни, а одобрените ще бъдат поканени за участие на 20-ти. Кастингите за другото музикално тв предизвикателство – X Factor, ще продължат до началото на юли.

Основната разлика между Гласът на България и конкурентния им проект е, че първото търси изцяло вокалисти, докато в X Factor шанс за изява имат и поп-артисти, дуети и групи. Та затова – ако мислите, че сте Уитни Хюстън – идете в шоуто на bTV, ако мислите, че сте Лейди Гага – покажете се в това на Nova.

Подобен избор вече не стои пред едно от лицата на втората телевизия в България. Цвета Кирилова постъпи разумно и се оттегли и като водещ на Здравей, България, и като служител на Nova. Официални причини не бяха оповестени. В момента от канала трескаво търсят ново дамско присъствие в шоуто.

Дамското присъствие в държавния канал пък донесе нова награда за медията. Генералния директор на БНТ Вяра Анкова беше отличена със специалната награда в категорията „Жена Мениджър“. Телевизията има малко други основания за гордост, след като всички техни пролетни проекти, с изключение на сериала Под прикритие, се оказаха рейтингов и творчески провал. Коментар на сезона на Националната телевизия очаквайте скоро в TVBulgaria.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: