Позиция на Global Vision по повод публикацията „Господари на ефира“ отново с критики към bTV“

Публикуваме писмото до нас без редакторска намеса:

По повод вашия материал „Господари на ефира“ отново с критики към bTV от 9.02.2012, се налага да ви обясним следното:

През цялата си история „Господари на ефира“ излъчва критични материали за всички телевизии без изключение. Единствения критерии, от който се водим е кое е правилно и кое не е. Недопустимо е да се внушава, че това е „излишно и откровено заяждане“. През тези 9 години сме връчвали „Златен скункс“ на всички, които смятаме, че са го заслужили, включително на БНТ – за „цялостно тварчество“, Иван Гарелов – при свалянето на „Вот на доверие“ и Васко Мавриков – при свалянето на „Денят е прекрасен“ от ефира на bTV. По същия повод статуетката са получили и много други водещи, между които Даниел Цочев – водещ на „Игра за милиони“ и Иво Андреев – водещ на „Всичко по 10“, които обърнете внимание бяха продукции на „Глобал вижън“ и „Глобал филмс“. Сред наскоро сдобилите се със „Златен скункс“ е и Николай Бареков от националната телевизия ТВ7.

В този ред на мисли, вашето твърдение, че сме самоцелни изглежда безпочвено и неаргументирано.

Би било по-професионално, преди да се пишат подобни статии да се потърси коментара на продуцента на предаването Джуди Халваджиян.

С уважение: Ани Халваджиян, ПР мениджър – „Глобал вижън“ ООД

От TVBulgaria сме правили няколко опита да потърсим коментари от двете компании – Vision и Films. Досега те са срещали мълчание или отказ. Това е причината да спрем да опитваме. Подчертаваме, че нямаме специално отношение нито към Global Vision, нито към Господари на ефира. Причините да отказваме какъвто и да е контакт с телевизии и продуцентски къщи е именно този тип отношения при всеки критичен материал. Те, разбира се, остават скрити за обществеността.

Advertisements

12 comments

 1. niko

  запознат съм отлично с тв бизнеса у нас. с удоволствие признавам качеството и обективността на статиите в сайта. В случая с Глобал Вижън /Господари на ефира бързата реакция от пиара издава нещо просто и очевидно – притеснение и разклатени нерви. да уточнявам ли защо – рейтингът на шоуто се срина под санитарния минимум и то точно в края на 3-годишния договор с бтв. Море от любов бе свалено. Пълна лудница е също аут от лятото. преведено на прост език – Глобал остават с 1 (един) брой регулярни предавания в ефира, и това е именно Господари. обаче в кой ефир? не и този на бтв. (от есента)

 2. Евтим

  Нико, кефиш ме! 🙂

 3. Еваларка на сайта TVBulgaria!!! Точно поради факта, че нямате нерегламентирани задкулисни отношения с телевизии и продуценти, сте най-популярния медиен сайт в България в момента.

 4. Mushi

  Какво толкова се драматизира връчването на този скункс?! Розберг си го заслужава, не само защото предаването пада от ефир, а защото тя не става в най-общ смисъл. Крайно време е тези връзкари и престарели некадърници да бъдат свалени на земята.

  А колкото до изречението „Би било по-професионално, преди да се пишат подобни статии да се потърси коментара на продуцента на предаването Джуди Халваджиян.“, Ани Халваджиян е попрекалила. В крайна сметка, никой не е длъжен да търси мнението им, за да се напише статия, анализ и пр., защото тук не става въпрос за някаква информация, която трябва да се докаже. Просто е изразено мнение. Пък дали някой е съгласен с него или не, е отделен въпрос.

 5. Mushi

  И още нещо. Ани, като „ПР мениджър“ би трябвало това писмо да бъде малко по-грамотно. Семейната компания явно има нужда и от малко външни лица, които да вдигнат нивото на професионализъм.

 6. Анонимен

  Щом няколко часа по-късно веднага отговарят, видно е, че са изплашени или по-точно засегнати от въпросната статия. Отговор, Ани, не трябва да се иска, защото живеем в демократична държава. Ако жълтите вестници искаха отговор за всяка една статия, сега нямаше да съществуват. В конкретната статия авторът си служи с доказателства, така че не може да и бъде залепен етикет „жълта“. Но ако става въпрос за анализи, друг вече е въпросът доколко този сайт е обективен и безпристрастен. Също така главният виновник за състоянието на дадена продукция е именно продуцентът, по-рядко водещият, ако разбира се е некадърник. Още една причина, за да смятам, че това е опит за долен евтин арменски рейтингов трик. Но доколко е успешен само вие си знаете.

 7. mite

  +1 за срамната липса на грамотност у ПР-а на компанията.

 8. marin

  vsickite komentari mai sa si ot samiqt sait…….

 9. zritel

  Господари на Ефира беше яко предавне преди. Вече не е същото. Само репортажи. Няма ги господарите на ефира. Няма ги комичните изцепки в ефир. Или ако ги има, то те са редуцирани до минимум в предаването. Защо така? Да не би продуцента да няма вече средства за по-широк мониторинг на ефира (хора + устройства…..). Навремето хващаха всякакви изцепки от всевъзможни ефирни и кабелни канали от предавания във всякакъв часови интервал.

 10. Geri

  Агресивно и неграмотно – колко все по-често срещаща се комбинация в България…

 11. steisi

  Сигурно тъща му на Халваджиян е санитарка в семейната фирма.

 12. Анонимен

  Не знам до колко са „аут“ от ефира на bTV било от лятото или от когато да е, но факт е че освен „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“ те ще правят новия сезон на „България търси талант“ и на сериала „Седем часа разлика“. Но съм съгласен на 100%, че предаването „Господари на ефира“ не е същото, моето мнение, е че става все по-дребнаво и все по-пошло /както би се изразил проф. Вучков/. Последния златен скункс, който ще бъде връчен предлагам да си е за тях… след свалянето им от екран /защото това рано или късно това ще стане./ Успех на сайта, Харесвате ми!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: