Съобщение от TVBulgaria

Уважаеми читатели, в края миналата година работихме по проект за създаване на два нови сайта с логото на TVBulgaria – TVBulgaria World, с най-интересните новини от региона и основните страни с развит тв пазар, както и платена версия само за ексклузивни новини и интервюта – TVBulgaria Exclusive. Идеята бе TVBulgaria да се съсредоточи върху публикуването на анализи, коментари и ревюта.

След проучване на пазара смятаме, че той не е готов за подобна стъпка. От друга страна в последните две години въпреки някои изключения, потвърждаващи правилото, качеството на програмите на националните телевизии върви надолу. Допълнително няма никакви индикации, че телевизионният пазар скоро ще се нормализира и ще има същинска конкуренция между основните канали. Това го прави неинтересен за анализ.

Отделно от това не успяхме да сломим съпротивата на продуценти и тв канали да работят с нашия сайт. За съжаление практиката показва, че всяка публикация, която не възхвалява съответните продуценти или телевизии, води до натиск при личен контакт. Същевременно отказът да има такъв контакт им дава повод да отхвърлят всякакво сътрудничество. А след това се сърдят, че не са потърсени за коментар. Толкова за свободата и колегиалността на медиите. Поздравяваме ги за тяхната победа над нас.

Поради изброените причини сайтът в сегашния му вид спира да се обновява. Той няма да бъде свален и ще бъде достъпен на този адрес до края на юни 2012 година, а след това ще може да се чете на адрес www.tv-bulgaria.wordpress.com.

В момента обсъждаме дали, как и кога сайтът да се завърне, вече като портал с повече материали, автори и функции. Ще положим усилия за създаване на нормални контакти с фирми и телевизии в страната и за разширяване на екипа. За момента предвидената дата за стартиране на подобен портал е август 2012 година, но това подлежи на коментар. Възможно е и проектът да не се състои. При взимане на окончателно решение то ще бъде публикувано тук, в Twitter-акаунта ни и страницата във Facebook.

Благодарим на всички, които оцениха наличието на независим, различен и разнообразен сайт за телевизия в България. Вярваме, че сме повлияли на развитието на този тип медии като цяло.

Коментарите от едни и същи IP- адреси, които ни обвиняваха във всички смъртни грехове, ще оставим без внимание. Същото важи и за десетките прекорпирани публикации в национални и регионални вестници.

За да избегнем доволно злостните коментари на онези, на които сме били трън в очите, предлагаме малко статистики за броя уникални посещения на сайта от създаването му досега по месеци:

Декември 2010 – 922

Януари 2011 – 2 917

Февруари 2011 – 4 123

Март 2011 – 16 377

Април 2011 – 10 182

Май 2011 – 8 082

Юни 2011 – 11 608

Юли 2011 – 24 440

Август 2011 – 24 688

Септември 2011 – 27 889

Октомври 2011 – 28 691

Ноември 2011 – 26 807

Декември 2011 – 28 250

Януари 2012 – 53 270

Февруари 2012 (прогнозни) – 62 200

Години/брой среднодневни посещения:

2010 – 42

2011 – 586

Януари 2012 – 1718

Месецът съдържа и деня с най-много посещения – 28.01.2012 г. с 4 745 посещения.

Февруари 2012 – 2 147

Благодарим на всички. Надяваме се да се срещнем отново!

Advertisements

43 comments

 1. Cho

  Страхотен сайт със интересни коментари и анализи. Коментарите ви бяха еродирани, критиките бяха градивни и премерени. Много съжалявам че на този етап прекъсвате дейността си. Обичах да чета материалите тук. То май, май няма и друг сайт подобен на вашият!? Омръзнало ми е от захаросани прес съобщения с безинтересни писания в тях… Много ще се радвам, ако решите да продължите това страхотно начинание (а и не само аз навярно). Благодаря ви!
  В заключение бих искал да ви дам този испански сайт отново свързан с телевизия и ТВ критика, рейтинг и прочие:
  http://www.formulatv.com/
  Тъй като аз самия се считам за разбиращ в тази сфера и се интересувам как стоят нещата в испаноезичните държави, ви го показвам с пожелание и в БГ да се направи нещо подобно – а екип като вас според мен би се справил с тази задача! Благодаря! 🙂

 2. Анонимен

  Открих ви през най-добрия за вас месец Януари 2012 и страшно се изненадах, че има такъв блог изобщо – намирам съдържанието му за интересно, смело, супер точно и добре написано. Мислех си – ето тези хора ще образоват малко по малко ТВ аудиторията и ще изградят в нея нещо, което страшно много й липсва – взискателност, така евентуално един ден продуцентите ще трябва да се позаинтересуват от качеството на предаванията си, за което пък трябва да се заобиколят от качествени хора, а не от бабите, лелите, дъщерите и любовниците си. Разбирам Ви, на този етап липсата на реална конкуренция обезсмисля всичко, което кажете вие – добро или лошо (въпреки че писмото до вас от Господари на Ефира означаваше, че мнението ви все пак тежи). На мен много ще ми липсва вашият блог, надявам се да се появи отново под една или друга форма!

 3. Mushi

  Нещо не схванах причината за спиране на обновяването на сайта. Какво като телевизионният ни пазар не търпи развитие и продуценти и други представители на медиите не желаят нормална комуникация?!?! Това не е основателен довод. Напротив, по-скоро е резонно съществуването на подобен сайт. Има нещо друго, което за момента се премълчава, според мен.

 4. Благодарим за добрите думи.
  Mushi, свикнали сме на всякакви теории на конспирациите, които са толкова популярни в България. Давайте смело 🙂 За нас като автори в сайта тези доводи са основателни и ЕДИНСТВЕНИ.

 5. Тодор

  Много неприятна новина!
  Пожелавам успех на следващите ви проекти!

 6. Mushi

  От една страна това е добре, защото няма външна намеса. Но от друга – какво пречи обновяването на блога на евентуалното стартиране на портал?! Хем не бил интересен за анализи пазарът ни, хем пък най-вероятно нов портал. Може да са смешни телевизиите ни, но пък поне има за какво да си хейтърстваме :))

 7. Lilith

  Жалко, с интерес следя коментарите и анализите ви. В голяма степен откривам в тях собственото си мнение. От ситуацията , описана по-горе, оставам с впечатление, че сте търсили персонализиран контакт с медиите / продуцентите, като под това имам предвид не-анонимен контакт. За мен лично това е новина, тъй като независимо от това, че винаги сте добре информирани и навътре в материята, никога не разбрах кой стой зад сайта ви.

  ОК, сега ще скочат 10 човека, че това няма никакво значение, при положение, че информацията е вярна, а анализът – точно в десетката. Напротив, именно поради това смятам,че достойно да подписвате материалите си.

  Това не е критика, по-скоро споделям учудването си. Разбира се, решението си е ваше.

 8. Краси

  Ще липсвате! Сега кой ще пише истината?

  Успех с новия проект. Надявам се осъзнавате какви са рисковете да прекъснете за толкова дълго време сегашната си дейност. Ще се радвам, когато отново се появите със свежи сили, нов екип и надявам се същия неподправен стил на работа, отново да ви чета.

 9. Marrie-Antoinette

  Много тъжна новина. Гугъл ме препрати към вас есента, търсейки вече не знам какво и с нетърпение чаках всяка нова статия. Споделяла съм с колеги всеки анализ. Работя в тв бранш от години, не съм никакъв значим фактор, но смятам, че такъв сайт трябва да има и продуцентите трябва да спрат с този провинциален манталитет, заради който и целия ни т.нар. шоубизнес е на ниво, да не казвам какво. Вина намирам в малкия мащаб на страната и всички родствени връзки, на които са подвластни всички. Много ще липсвате!

 10. mrry

  Жалко, жалко, много жалко… и сега аз къде ще чета тв анализи, критики…? Единствените които имахте собствено мнение. Развихте си сайта и сега…. нямам думи.

 11. Анонимен

  Като за последно ще напишете ли статии по темите които, сте обещали?

  Предстоящо в TVBulgaria
  ТВ бизнеса: кое ще е следващото голямо нещо
  Горе-долу: годината на българските сериали
  Пет лица за пенсия в БНТ

  Много жалко за хубавия блог…

 12. TopCat

  „Vladimir Ivanov
  всеки нов тв сайт е „убиеца на telemaniac/tvstar“… и все не се получава нещо 😉 що ли?“

  Щот не карат хората да им бачкат без пари и не са продажници за 5 лв!

 13. mite

  Уважавам правото Ви да спрете сайта както и когато пожелаете, но и за мен не става много ясно защо го правите. И, търсейки по-логично обяснение, го казвам единствено като разочарован потребител. Продуктът Ви беше много добър, статистиките, които публикувате, показват голямо повишение на търсенето му …. не разбирам, наистина.
  Така или иначе, успех с бъдещите проекти, ще се радвам да Ви има пак.

 14. Анонимен

  Подкрепям коментара на ТопКотка-та.

 15. аа

  Егати идиотите! Тва е супер тъпа причина за спирането на сайта! Вие не сте нормални! Това е най-добрия блог за телевизия бе ! Пък и кинти може да изкарате от реклами ако си опровите малко дизайна! Вие луди ли сте да спирате сайта? Тв стар е един пълен боклук! Само някакви пр съобщения без анализи,ексклузивни новини и тнт. Вместо да си направите нов свеж дизайн, форум и място за реклама вие се предавате! Загубеняци и идиоти! А и защо не желаете личен контакт а?

 16. Антон

  ТВ пазарът има огромна нужда от подобен сайт! НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ! Работя професионално в тази сфера и е адски трудно да откриеш безпристрастно, откровено и интелигентно пространство, където има истинска критика и анализи! В момента пазарът се владее от няколко огромни авторитарни обекта, около които вегитират 4-5 продуцентски компании! От години липсва новаторство и авантюристични личности, които да инвестират. 100-ина лица се въртят и протриват в ефира! Средата е проядена от лични интереси и дребнави примитивни сблъсъци. Това определено пречи на индустрията и без огледало, в което да види уродливостта си, никога няма да осъзнае нуждата да се развива и променя! А вие бяхте това огледало… Дано намерите нова и по-добра форма и да продължите! Успех

 17. dragger

  E, браво бе. ТВБългария беше един от трите сайта, които проверях по три пъти на ден, хах. Супер интересни анализи и супер правилни оценки на различните предавания. Именно след като прочето дадено ревю тук си свалям да гледам нещо – така беше с Х – фактор, така беше и с Кастинг. ТЕЛЕманиак съвсем загуби от някогашната си слава и блясък и пренасочих почти изцяло вниманието си тук. Сега, за съжаление, се отваря огромна дупка в прегледа ми на нет новините, хах.

  Още по-странно ми е, че този месец 60 пъти повече посетители, отколкото през първия месец на съществуване и въпреки това ще затваряте сайта. Та 62 хил души са си цял град!

  Въпреки решението ви, ви благодаря за коментарите и анализите – наистина ми бяха полезни и смятам, че бяха достатъчно обективни и верни.

  Успех в бъдеще!
  Христо Илиев

 18. TopCat

  И кво ся… Пишеме простотии с чужди никове… Ама много прости хора има в тоя сайт ей…. Аз дори не съм си бил в нас по тва време ххаха… Лижете ми задника щом ще ми позвате никът.. Аре…

 19. Анонимен

  ТопКотка-та е твърде агресивна днес, което отново значи, че е нужда спешна кастрация. Подкрепям мнението и, в името на всички знайни и незнайни, домашни и бездомни котаци по целия свят. Котката не е просто дзвер – тя е свещено животно, животно, което дори по форумите пише, благодарение на демокрацията, която не си мърда пръста относно тяхното кастриране. В крайна сметка мога само да кажа, че подкрепям мнението на коткоподобното с двете си ръце и четирите си лапи. Все пак тази животинка е „топ“… тя е некастрираният Бог на котаците.

 20. ще липсвате, един от любимите ми сайтове

 21. Антон

  Между другото! Уверете ме, че не спирате поради натиск??? Имам усещането, че станахте бързо много неудобни.

 22. Уверяваме ви! 🙂 Сигурни сме, че спирането на сайта е добра новина за мнозина в бранша. Имаме съмнения че е добра новина за медийната среда. 🙂 Но TVStar започват рубрика за критики, анализи и ревюта, така че все с нещо сме допринесли за развитието на тази среда :))

  Радваме се, че толкова хора казват добри неща за TVBulgaria. Надяваме се да се срещнем отново 🙂

 23. Кака Радка

  TVstar/telemaniac конкурираше и potv.bg с EPG сега го няма този профил в сайта им. Както всичко е там временно така ще е и с критиките. Друг е въпроса колко ще са обективни критиките на Владимир Иванов.
  Направихме им достатъчно реклама.

 24. TopCat

  Все повече самозабравили се „интелектуалци“ пишат тук, но не се показват кои са… хахха

 25. TopCat PussyCat

  Мяу!

 26. Misho

  Казвате много истини, от които ги боли.
  Дано пуснете статия за Ана Цолова – връзкарката, която нагло узурпира мястото на Мариана Векилска в „Тази сутрин“.

 27. Misho

  „Тв стар е един пълен боклук!“

  Така е този блог е по-хубав. ТВ стар западна след като Златина, Евелин Илиев и моя милост спряхме да пишем там. Без нас тримаат онзи форум не струва.

 28. Гери

  Дано скоро се върнете в Мрежата по-добри и по-силни!

 29. тази глупава постъпска според мен от Ваша страна показва единствено слабост. Вместо да продължите дейността си , както досега (с или без съпротивана къщи ит.н) , вие се прекланяте и може би истината е че ви мързи или не ви се занимава с критика вече? Искате да си дадете ваканция, като проплъзвате оправдание за мисли за нов проект , всъщност не ви се занимава с критика и явно сте загубили интерес. Това е истината , прикрита под „толкова прозрачното“ оправдание , че еди кой си имал лощо отношение , или че някой не съдействал .. оправдания, оправдания,оправдания! както и досега го правихте , можете и през следващите месеци , до другия ви проект .Нещо не мога да схвана , странното ви оттегляне – комбианция от извинения, че еди кой е лош със смъмрено оправдание за работа по бъдещ проект! Впечетлението което оставихте е че не ви е грижа вече …

  СЛАБ 2 за вас!

 30. mrry

  Ако беше планирано спиране, то нямаше да има обявени предстоящи теми, жалко за цензурата…

 31. Не допускате ли че решението е било процес и е изисквало време, по време на което сайтът е продължавал да съществува. Подобни коментари не ни мотивират да бъде възроден.

 32. Анонимен

  а реитинги от снощи ще имали

 33. Подобни коментари би трябвало да ви мотивират да продължите напред! и да ви покажат, трябва да продължите! както виждате има защо – хората го искат и посещаемостта ги показва, вече трябва да сте достатъчно мотивирани! сега пък коментарите били виновни .. Моля, без оправдания още веднъж .. !

 34. Българска работа – почната и недовършена, .. сами се свалихте от „екран“ , Thumbs down

 35. dragger

  Стига мрънкали де, еййй. Човекът, който стои зад сайта, очевидно вижда, че десетки хиляди души посещават ежедневно този сайт и жадуват да прочетат поредния анализ. Въпреки това е решил да прекрати дейността си. Най-вероятно си има причина за това и щом така е решил, ние нищо не можем да направим. На сила хубост не става! Освен това човекът зад сайта абсолютно доброволно е правил досега тази страница, плащайки от собствения си джоб за домейна, и статиите в него и в момента, в който се отказа да продължи всички го нападнаха сякаш е пръв престъпник на България. Имайте малко уважение към човека!

 36. Анонимен

  е по скоро а фирма а не човек ама както и да е

 37. Bobo

  for(;;){alert(„Hello!“)}

 38. You should definitely placed on bag safety gloves to defend ones biceps in the course of necessary exercise. Striking the bag will bring louis vuitton wallets for men about pain and so a comfortable right up just before in addition to just after is important for your training.

 39. Articles like this really grease the shafts of knodgewle.

 40. Theer’s nothing like the relief of finding what you’re looking for.

 41. I’m impressed you should think of something like that

 42. QuotesChimp insure for direct physical loss to the property described in Coverage C caused by a peril listed below unless the loss is excluded in Section I�Exclusions … etc.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: