Рейтингите през юни: летен възход за БНТ и Nova

В отсъствието на големите формати и с последните епизоди на касовите формати в месечния топ 50 се наблюдава рядко срещано разнообразие на предавания и повече позиции за БНТ и Nova от обичайното. Въпреки това през юни – както обикновено, bTV доминира пазара с 35 от 50 възможни позиции.

Държавната телевизия постига най-добрите си резултати за годината в топ 50, класирайки мачът за футболната квалификация за Европейско първенство по футбол между България и Черна гора под №12. Останалите предавания на БНТ, намерили място в подредбата, са Шоуто на канала (№26), По света и у нас (№27), Футболно студио (№29) и Под прикритие (№31, №34).

Nova също имат с какво да се похвалят. Предпремиерният епизод на Фермер търси жена е в класацията под №20 с 471 000 зрители. Другите предавания, които каналът класира в петдесетицата са Аз обичам България (№25), Сделка или не (№40) и дори Горещо (№49), което успява да попадне сред най-гледаните 50 за първи път от месеци насам. Четири филма, показани по Nova също се класират и за първи път този сезон сериалът От местопрестъплението генерира повече зрители от досега.

В отсъствието на комедията Столичани в повече другият сериал на bTVСтъклен дом, окупира първото място за юни, надминавайки по интерес дори турските сериали Забранения плод и Златната клетка. Комиците отново е лидер сред предаванията. Пълната класация можете да видите тук:

Един коментар

  1. Pingback: Рейтингите през юни: летен възход за БНТ и Nova | България

Вашият коментар