Обявиха номинациите за TV Star Awards

София. Днес сайтът TV Star публикува номинациите за първите си награди. Прави впечатление, че предложенията по-скоро са списък на основните предавания и лица на националните телевизии, като в повечето категории има твърде много опции и твърде малко критерии за качество. Според регламента на наградите победителите в 23 категории ще се определят от зрителите.

В категорията „Сериал (драма/екшън)“ са номинирани Седем часа разлика и Стъклен дом на bTV, Забранена любов на Nova и Под прикритие на БНТ1. Предложенията в категорията за мъжка роля са за Владимир Пенев, Захари Бахаров, Ивайло Захариев и Михаил Билалов (Под прикритие); Георги Кадурин, Калин Врачански и Стефан Данаилов (Стъклен дом); Ивайло Герасков, Ники Илиев и Тодор Танчев (Забранена любов) и Калин Сърменов, Малин Кръстев и Симеон Лютаков (Седем часа разлика). Тук прави впечатление отсъствието на брилянтните Мариан Вълев и Юрий Ангелов за сметка на повече от посредствения Ивайло Захариев.

Сред дамите номинирани са Албена Ставрева, Дияна Любенова, Саня Борисова и Таня Димитрова (Забранена любов); Ваня Цветкова и – изненадващо – Евелина Борисова (Седем часа разлика); Елена Петрова и Яна Маринова (Стъклен дом) и Ирена Милянкова (Под прикритие)

Сред комедиите предложенията са за Домашен арест и Столичани в повече (bTV) и Етажна собственост (Nova).

Предложенията за комедиен актьор са за Антон Радичев, Владимир Владимиров, Станимир Гъмов и Явор Гигов (Етажна собственост); Васил Василев-Зуека, Герасим Георгиев – Геро, Димитър Рачков и Румен Угрински (Пълна лудница); Виктор Калев, Мариан Бачев и Краси Рядков (Шоуто на Слави); Иван Панайотов, Иван Юруков, Кръстьо Лафазанов и Любо Нейков (Столичани в повече) и Филип Аврамов за Домашен арест. Номинациите за комедийна актриса включват Албена Иванова, Виолета Марковска, Силвия Лулчева и Стоянка Мутафова (Столичани в повече); Албена Михова, Мария Игнатова и Мария Сапунджиева (Пълна лудница); Мариета Петрова, Милица Гладнишка, Милена Маркова, Надя Савова и Невена Бозукова (Етажна собственост), Мая Бежанска и Татяна Лолова (Домашен арест).

Номинираните комедийни предавания са Пълна лудница, Аламинут, Велика България и Господари на ефира (bTV) и – хм – Нашенци (TV7). Най-успешното предаване на БНТ1, Шоуто на канала, отсъства от предложенията.

В списъка с предложения има и категории за любими положителен и отрицателен герой от сериал.

За риалити са номинирани X Factor, Разбий Иван и Андрей (?) и Ники Кънчев под наем (Nova), Гласът на България, Lord of the Chefs и  Нашите момичета: Звезди от екрана (bTV), Star Machine и Милионер търси съпруга (TV7). Изненадващо Фермер търси жена и продукциите на БНТ не са сред забелязаните.

Всяко talk-show на националните телевизии е номинирано в едноименната категория. С най-много номинации са TV7.

В категориите за новини влизат емисиите на националните телевизии и ТВ Европа. Националните сутрешни предавания пък попадат в следващата категория.

Категорията за тв водещи са разделени по пол. Включени са водещите на предавания като Господари на ефира, дневните и вечерни talk-шоута на националните телевизии и основните риалити формати.

Номинациите за телевизия са разделени странно на национални, кабелни и музикални. Сайтовете на някои телевизии и кабелните оператори също си имат отделни категории.

Киното също попада в списъка на TV Star. Номинациите са разпределени между всички български заглавия на 2011 година и техните актьори.

Липсват награди за публицистика, репортери, и различните жанрови предавания. Можете да гласувате за своите фаворити тук.

Един коментар

  1. dragger

    Гласувах. Да видим дали данните от гласуването ще съвпаднат с рейтингите на бТВ от ГАРБ.

  2. Анонимен

    Пропуснали са Факторът Кошлуков за предаване и самия Кошлуков за водещ. Иначе браво

  3. steisi

    Тези награди са еквивалент на американските People Choice Awards, дано занапред добият голяма популярност и дай боже след година-две, бъдат раздадени в зала.

  4. Marrie-Antoinette

    Малко далече са от People Choice Awards. Там няма деление на музикални, кабелни и национални. И обхваща всичко в ефира, а не на избирателен принцип. Забележките в статията са логични. Крайно време е този сайт да стане коректив за тв продукциите, според мен.:) Ама наистина, да го четат, да треперят преди старта на някое шоу ще ли ги разпардушини или не. Ще ми се… Ама надали…:)

  5. Петър Иванов

    Гласувах! Иначе както и преди мен някой анонимен е споменал недопостим пропуск на най-доброто токшоу чисто публицистично и спортно едновременно факторът с Емил Кошлуков! Като се има в предвид че на тв7 са включили безумието нашенци е още по-странно! Верно не е факторът O’Reilly но за Б-я е най-доброто. А пред банята изби рибата а Кошлуков за мен е най-добритя водещ и като интелект и като знания и като можене! Може би само Росен Петров е на неговото ниво а пред банята е откритието на сезона!
    Иначе единствената ми забележка е че не може фокс лайф са се съревновава с така наречените големи 4 национални въпреки че то тв7 и диема и бтв екшън често я бият но както и да е! На бас че фокс ще спечели категорията за кабелни с над 50%! Те просто избиха рибата с програмата си и най-култовите и успешни сериали на abc!

    пс Сега ще лъсне истината за пийпълметрията и безумни предавания като аламинут например!

Вашият коментар